Το PepsiCo School είναι μια νέα πρωτοβουλία, που σαν σκοπό έχει να προσφέρει σε άτομα με πτυχίο που δεν εργάζονται, γνώσεις και δεξιότητες που μπορεί να τους βοηθήσουν στο επόμενο βήμα της καριέρας τους. Είναι μια εθελοντική δράση, που προέκυψε έπειτα από ιδέα, προτροπή και επιθυμία των εργαζόμενων της PepsiCo.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρέχονται δωρεάν είναι μονοήμερα διάρκειας 8 ωρών (09:00πμ-17:00μμ) και πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της PepsiCo, στον Άγιο Στέφανο Αττικής (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, 145 65) και στη Θεσσαλονίκη (κεντρικό σημείο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους συμμετέχοντες). Το σύνολο των παρεχόμενων προγραμμάτων μέσα στο 2018 είναι 6 και εστιάζουν σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς τομείς και δεξιότητες που θεωρούνται χρήσιμες στη σημερινή αγορά. Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει αίτηση σε όποιο και όσα επιθυμεί, όμως έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει μόνο ένα από όλη την σειρά.
 

Το PepsiCo School απευθύνεται σε όλους τους πτυχιούχους και φοιτητές ΤΕΙ-ΑΕΙ (Ελληνικών ή Ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων), που δεν εργάζονται κι επιθυμούν να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και τις δεξιότητές. Επειδή η εκπαίδευσή είναι εξειδικευμένη,  περιλαμβάνει και αγγλική ορολογία, οπότε για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων είναι επιθυμητή η καλή γνώση αγγλικών.

Από τον εκπαιδευτή θεωρείται δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση γνωρίζουν και θα κατανοούν βασικούς όρους του εκάστοτε αντικειμένου.
 

Κάθε μήνα, πραγματοποιείται ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα.   

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με κλήρωση, που πραγματοποιείται στην έδρα των εταιριών Tasty Foods ΑΒΓΕ και Pepsico HBH ΕΠΕ (22ο χλμ ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, Άγιος Στέφανος),  τουλάχιστον δυο εβδομάδες (το χρονικό διάστημα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση) πριν την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα των κληρώσεων ανακοινώνεται από την παρούσα ιστοσελίδα καθώς και από  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Pepsico School τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την κάθε κλήρωση. Στη διαδικασία της κλήρωσης μπορεί να παρευρεθεί όποιος από τους υποψήφιους συμμετέχοντες το επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει στο τηλέφωνο 0030 210 6298000 μέχρι την 17.00 μμ της ημέρας που προηγείται της κληρώσεως. Από κάθε κλήρωση προκύπτουν οι 30 συμμετέχοντες, καθώς και οι 30 επιλαχόντες

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης αναρτώνται στην σελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Pepsico School. Στους υποψήφιους που έχουν κληρωθεί, αποστέλλεται email το οποίο θα πιστοποιεί την επιλογή τους και το οποίο περιέχει λεπτομέρειες και επιπρόσθετες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρακολουθήσουν . Οι κληρωθέντες θα πρέπει να απαντήσουν θετικά για την συμμετοχή τους εντός 7 ημερών. Σε περίπτωση μη απάντησής τους ή αρνητικής απάντησης, θα συμμετέχει αντί αυτού/ων, ο πρώτος κατά σειρά επιλαχών/όντες.
 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της PepsiCo, στον Άγιο Στέφανο Αττικής (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, 145 65) ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό σημείο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους συμμετέχοντες.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να κάνει αίτηση σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Όμως θα παρακολουθήσει αυστηρά ένα από αυτά. Για τον λόγο αυτό προτείνεται να κάνει κανείς αίτηση μόνο στους τομείς που τον ενδιαφέρουν πραγματικά.

Επειδή τα βιογραφικά διαγράφονται μετά τη διεξαγωγή κάθε σεμιναρίου, σας προτείνουμε να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε σεμινάριο χωριστά.